Wijkgerichte zorg | FOZL Werkgroep

Wijkgerichte zorg | FOZL Werkgroep

    

Doelstellingen en activiteiten

Steeds meer zorg en ondersteuning van kwetsbare mensen en chronisch zieken vindt plaats in hun eigen leefomgeving. Dat heeft gevolgen voor hen, maar ook voor zorgprofessionals waaronder fysiotherapeuten. Overleg en samenwerking spelen hierbij een belangrijke rol.

 

Focus

Onze focus is gericht op het versterken van onze positie in de wijk, waarbij wij als specialist in de bewegingszorg, ons inzetten om mensen langer thuis te kunnen laten blijven wonen.

 

Op

We willen onze zichtbaarheid in de wijk vergroten en deelname in wijkteams in OZL stimuleren. Wij gaan actief op zoek naar middelen van financiering om dit voor de leden  realiseerbaar te maken (subsidie voor onderzoek en vergoeding zorgverzekeraars).

 

1e lijns Zorg

Wij zien het als onze taak in de wijk klachten bij inwoners aan het houdings- en bewegingsapparaat te signaleren en te voorkomen, en zorg daarvoor dicht bij huis te realiseren.

 

Lokaal

We willen onze positie in de wijken in OZL binnen de komende vier jaar aantoonbaar versterken, en regionaal FOZL op de kaart zetten bij samenwerkingspartners en stakeholders in (oostelijk Zuid Limburg).

Notulen en activiteiten

De notulen en activiteiten van deze werkgroep zijn uitsluitend voor FOZL leden beschikbaar. Wil je deelnemen en je positie als fysiotherapeut in de regio Oostelijk Zuid Limburg versterken? Sluit je dan bij ons aan. 

 

Lid worden